Banjske usluge

planina-rtanj-nadomak Sokobanje

Kao što je opšte poznato, Sokobanja ima izuzetno zdrav vazduh ( čist) sa idealnom klimom i klimatskim uslovima , a naravno tu su i lekovite radioaktivne mineralne vode sa svojim izvorištima koje su poznate na široko po samoj svojoj lekovitosti kao i po svoj učinku . Samim tim, što se u Sokobanji možete odmoriti, ovde je ostavrivo dobiti i terapiju kao i samo lečenje . Lečenje u Sokobanji se odvija  u kombinaciji lekovitih faktora, kao i savremenih metoda uz kombinaciju odgovarajućih medikamenta. Što se konkretno tiče same terapije sa mineralnim vodama, morate organizam postepeno naviknuti, bez preterivanja, jer Vaš organizam na ove vode nije navikao, stoga počnite polako, a postepeno povećavajte unos istih.

soko-banja-lečenje

Naravno, efekat nije osetan kroz par dana, već je potrebno najmanje 21 dan da prođe od dana početka uzimanja ovih termomineralnih voda poznate po svojoj radioaktivnosti koja se sadrži u njima, a nakon toga, kreće organizam da ispoljava prve efekte delotvornosti . U toku procesa samog lečenju najviše se primenjuju upravo respiratorna kao i fizikalna rehabilitacija i odgovarajuća medikamentoza, naravno svaki savet dobijen od lekara stručnjaka mora se izuzetno poštovati, a proces terapije se ne sme prekidati . Respiratorna rehabilitacija usled koje ljudi najviše i dolaze u Sokobanju obuhvata sledeće pomenuto i navedeno: inhalacije, drenažu bronha, vežbe disanja, kondicioniranje i korektivne vežbe, opet navodimo radi rezultata , morate se pridržavati gore navedenog.

fizikalna terapija u Sokobanji

Potom tu je i dobro poznata, fizikalna rehabilitacija koja takođe obuhvata i sledeće : hidroterapiju u bazenu ili kadi, hidrokinezi terapiju, podvodnu masažu, parafin, laser, galvanizaciju, elektrostimulaciju, mehano-terapiju i drugo u zavisnosti od toga šta Vam tim stručnjaka prepiše kao delotvornu terapiju, odnosno kada vide šta bi to Vama odgovaralo, jer kao što je opšte poznato ne dobijuaju svi iste terapiju, jer je svaki organizam zaseban . Sama hidroterapija se odvija u idealnoj temperaturi koja e prelazi 30 stepeni Celzijusova, a minimalna u kojoj se ova terapija obavlja temperatura jeste  28 stepeni Celzijusova .
Gore pomenuta terapija se odvija u kupatilu  „Banjica „ , kao i u kupatilama „ Amam „ kao i u kupatilu „Sokograd „ , ( gde temperatura ide od 36 stepeni Celzijusova pa sve i do 38 stepeni Celzijusova ) . Osim gore pomenutih terapija, Banjske usluge obuhvataju i neke od različitih programa koji sve više pažnje privlače u poslednje vreme , a oni su namenjeni svima koji žele da su u kondiciji, osveženi, čili i pre svega zdravi.

wellness u sokobanji

Nevešćemo neke od programa koje Banjska ponuda stavlja na raspolaganje svim njenim posetiocima . Tu imamo Welness program se preporučuje osobama koje pate od hroničnog stresa, kao i svima koji žele da poprave svoje zdravlje i raspoloženje, jedan program koji je idealan pre svega za samo opuštanje . Ovaj program obuhvata:

  •   kupanje u autentičnom turskom kupatilu “Amam”-u (u muškom ili ženskom bazenu, ili pak u originalnoj kadi u kojoj je svojevremeno uživao Knjaz Miloš)
  •   finsku saunu
  •   bisernu kupku
  •   hidro-masažu
  •   manuelnu masažu
  •   kupanje u bazenu sa termalnom vodom ili u đakuziju
  •   šetnja na svežem vazduhu „Stazom zdravlja“ , stim što ne morate sve iz programa proći ukoliko Vam nešto ne odgovara , naravno sve se odvija uz dogovor sa savetnikom koji vodi računa u ovoj sferi programa.

fitness usluge u sokobanji

Nikako ne možemo zanemariti ni jedan od do sada najtraženijih projekata , a to je i Fitness program koji se preporučuje svima koji imaju problema sa viškom kilograma ili jednostavno žele da budu u dobroj formi, da im kondicija bude odlična . I poslednji program koji ćemo Vam predstaviti jeste i program, Soko-life koji je program namenjen za regulaciju same telesne težine kreiran u saradnji sa stručnjacima iz oblasti endokrinologije i dijetologije .

Soko-life program u Sokobanji

Ukoliko Vam se ova ponuda sviđa, ( naravno ovo je samo deo onoga što Vam Sokobanja nudi ), dođite i posetite Sokobanju, jer su ovo programi namenjeni onima koji nemaju preterano vremena za sebe, a ovde se svakako možete prepustiti sebi i samim tim redukovati svoju ishranu kao i samo zdravlje a potom se vratiti Vašim svakodnevnim aktivnostima kao i samim obavezama.