Hotel Banjica

Smeštaj, lečenje, uživanje…

hotel-banjica-sokobanjaHotel Banjica koji je smešten u Sokobanji, nalazi se u karju u kome nema buke niti saobraćaja, već isključivo mir i tišina, što svakako privaliči veliku pažnju svih posetioca, jer to je ono što većina traži kada dođe na svoj zasluženi odmor . Hotelski kompleks “Banjica” je smešten definitivno na najlepšem mestu u Sokobanji , a izgradjen je na samoj litici kanjona reke Moravice, sam predivan pogled koji se pruža iz soba i restorana hotela je svakako jedan od najvećih aduta ovog hotela, hotel “Banjica” . Sam objekat hotela “Banjica” raspolaže sa preko 270 ležajeva, kao i sa 5 apartmana, odnosno, dvadeset dvokrevetnih soba, kao i sa sedamdeset trokrevetih soba, ujedno vrlo često se desi da je hotel prebukiran, stoga nazovite recepciju i rezervišite Vaše mesto na vreme kako ne biste ostali bez istog. Što se konkretno samih soba tiče, one su izuzetno konforne, sadrže TV sat sa velikim brojem programa, kao i Wirelless mrežu, što većina današnjih gostiju upravo i zahteva, takođe svaka soba sadrži lično svoje kupatilo  i naravno telefonsku liniju .

banjica-hotel-panorama sokobanje U okviru hotelskoh kompleksa “Banjica” nalazi se i restoran u kome gosti obeduju, ujedno, svo osoblje je vrhunsko, odnosno stručnjaci svog zanata, samim tim, o ishrani, nema potrebe bilo sta više komentarisati, jer je izvaredna i veoma bogata i raznovrsna, ali uvek postoji mogućnost da ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, to saopštite kuvaru, te neće biti nikakvih problema da se specijalno za Vas spremi zasebno jelo . U okviru samog kompleksa nalazi se i letnja bašta, kao i pomenuti restoran sa najlepšim pogledom na kanjon , ujedno , tu je i sala za zabavu, zdrastvena služba koja dežura 24 H svakodnevno, (u zdrastvenoj službi vrši se pregled, dijagnostika oboljenja, terapija i ostalo). Ono što svakako mnogo znači jeste da je svim gostima na raspolaganju igraonica , kao i stoni tenis , ali i teretana, bilijar i ostale zanimacije u sklopu samog kompleksa . Samim tim , hotelski kompleks “Banjica” , raspolaže i kongresnom salom kao i  gore pomenutim restoranom koji sadrži preko 400 mesta, zatim, tu su i veliki broj sportskih terena sa sve goste ovog hotela, i naravno, prelepa bašta, koja obiluje zelenilom. Ono što svakako jeste zanimljivo i odlično, jeste to, da postoji mogućnost organizovanja rekreativnih nastava, kao i škola u prirodi, ali naravno , deci ni jednog trenutka neće biti dosadno, jer su tu specijalno obučeni animatori koji će ih zanima i animirati u svakom trenutku tokom njihovog boravka u hotelu “Banjica”. Kao što je već spomenuto, ali ponovićemo i dodati propušteno sa detaljnim objašnjenjem i upustvima, jeste to da pomenuta , zdravstvena služba raspolaže svim potrebnim uslovima za dijagnostiku i terapiju: obolenja disajnih puteva, kao i lakših nervnih obolenja ali i koštano zglobnih oboljenja, kao i inhalacija, kupanje u termalnoj vodi (koja je poznata po svojoj izuzetnoj lekovitosti), kompletna fizikalna terapija i mnogo toga drugog…

hotel banjica u sokobanji Sve se svakako odvija uz dogovor specijaliste i njegovo stručno osoblje, stoga nemate brige, već je Vaše samo da se opustite i prepustite maksimalnom obuštanju i uživanju. Svakako , da je sve više turista , odnosno gostiju koji dolaze iz gradskih sredina koji žele mir i tišinu , stoga ovde Vam je to omogućeno, te je njima ovaj vid odmora idealan. Stoga, Sokobanja kao i sam hotelski kompleks ” Banjica ” idealan za Vas , te ukoliko još uvek niste bili ovde , sada je ovo idealan prilika da napunite baterije kao i da prikupite energiju. Sobe hotela ” Banjica ” su izuzetno konforne i pre svega udobne, laminat je tu prisutan uz najviši mogući nivo higijene, kao i TV koji sadrži veliki broj kanala, što domaćih, što inostranih, takođe internet mreža je zastupljena u svakoj sobi . Ujedno, najveći brojs oba u sklopu hotelskog kompleksa “Banjica” sardži terasu sa predivnim pogledom na okolinu. Ono što je izuzetno cenjeno i podržavano u ovom hotelu, jeste da se jelo služi na osnovu anketiranja odnosno dobijate papir dan pre, na kome zaokružujete šta Vi to želite sutradan da jedete. Obavezno se nudi i jedno ETNO jelo kao i jedno dijetalno jelo.

Što se konkretno tiče zabave u prirodi, tu Vam na raspolaganju u svako doba stoje sledeći predlozi za obilazak :

 •   Pešački izleti sa našim vodičima:
  Centar grada, Turski hamam, Milošev konak…
  Lepterija, Pećina i Sokograd,
  Etno kuća – Grudonjska vodenica…
 •   Izleti autobusom (do 15 km):
  Ozren (priroda, vodopad Ripaljka, jezerce, piknik…),
  Banja Jošanica (izvori termalne vode, crkva iz IV veka…).

Takođe , nećemo zanemariti ni Banjske usluga , tačnije sledeće sadržaje :

 •   Banjska lista – 1600 din
 •   Specijalistički pregled – 1200 din

Ali tu je svakako i Wellness program sa cenama pored svake usluge :

 •   Jacuzzi kada, 1 tretman – 550 din
 •   Jacuzzi kada, 10 tretmana – 4620 din
 •   Sauna, 1 tretman – 475 din
 •   Sauna, 10 tretmana – 3960 din
 •   Biserna kupka, 1 tretman – 550 din
 •   Biserna kupka, 10 tretmana – 4620 din
 •   Kupanje u amamu, 20 min – 400 din
 •   Kupanje u amamu, 10 dana – 3080 din
 •   Opšta masaža, 1 tretman – 900 din
 •   Kupanje u Miloševoj kadi – 475 din