Terapije u Sokobanji

terapije i nacini lecenja u sokobanji

Sokobanja, tačnije banja koja uspešno leči veliki broj oboljenja i bolesti . Sam proces lečenja odvija se na samoj kombinaciji prirodnih lekovitih faktora, kao i savremene metode ali i uspešnih dostignuća u oblasti balneo – klimatologije, ali svakako i odgovarajućih medikamenata. Međutim u samom toku lečenja, najviše se primenjuju respiratorna i fizikalna rehabilitacija i odgovarajuća medikamentoza . Sokobanja koja se svrstava i u vazdušne Banje Srbije, za izuzetnim vazduhom, leči uspešno i sledeća respiratorna oboljenja ( svakako uz odgovarajuću terapiju ), inhalacije, kao i drenaža bronha, tu su  i vežbe disanja, zatim i kondicioniranje kao i same korektivne vežbe.

dobri lekari u skobanji

Ono što je bitno i važno za spomenuti, jeste da su u Sokobanji zaposleni vrhunski stručnjaci iz svoje oblasti, stoga nemate nikakve brige, već se u potpunosti možete prepustiti njima, kao i izuzetno ljubaznom osoblju, koje će Vam na raspolaganju biti konstantno, naravno terapiju morate izvesti do kraja, uz maksimalno poštovanje . A rezultati koji će uslediti ostaviće Vas bez teksta, jer do sada ima veliki broj ljudi koji je izuzetno uspešno lečen a naravno i izlečen u Sokobanji. U terapijama, veliki značaj i udeo u samom krajnjem rezultatu, pridaje se i uvođenju termomineralnih voda u razne oblike lečenja, jer su se ove vode do sada pokazale kao izuzetno lekovite i odgovarajuće svim njenim korisnicima. Sama temperatura termomineralne vode koja ide i do preko 28 Stepeni Celzijusova, deluje relaksirajuće za se svoje korisnike, pa samim tim , lekari / stručnjaci , gledaju da uvode svojim bolesnicima i neki vid terapije sa ovom lekovitom vodom. Kada smo već naveli termomineralne vode, ne smemo zapostaviti ni pomenute terapije sa istom, od kojih su najviše zastupljene fizikalna – rehabilitacija koja samim tim obuhvata sledeće pomenute kao i navedene vidove terapije : hidroterapiju u bazenu ili pak u kadi ( kako se dogovore stručnjak i pacijent ), zatim tu je svakako i hidrokinezi terapiju, kao i podvodnu masažu, potom parafin koji se izuzetno mnogo  primenjuje, kao i sam laser , galvanizaciju , elektrostimulaciju , mehano – terapiju i drugi vidovi terapije sa ili bez termominerale vode .

terapije sokobanja

U zavisnosti od indikacija hidroterapija se obavlja u hipotermalnoj vodi gore pomenute temperature od  28 – pa sve i do preko 30 º C , u kupatilu ” Banjica ” ili u kupatilima ” Amam ” kao i ” Sokograd ” u termalnoj vodi temperature od 36 stepeni Celzijusova pa sve i do preko -38 º C . Što se tiče konkretno, inhalaciona terapija, one se obavljaju u inhalatorijumu ” Park ” a aparaturna u objektima “Novi Zavod” kao i “Sokograd” . Dijagnostika, potom i lečenje kao i rehabilitacija bolesti disajnih organa kod dece i odraslih : – Bronhijalna astma – Akutni i hronični bronhitis – Emfizem – Bronhiektazije – Akutna i hronična respiratorna insuficijencija – Pneumonije i stanja posle pneumonije – Sinuzitis i druga inflamatorna obolenja disajnih puteva . Dok u vezi sa – Pulmološka dijagnostika izdvajamo : Spirometrija , telesna pletizmografija , analiza gasova u arterijskoj krvi , alergološko ispitivanje , rentgen dijagnostika… Moramo izdvojiti i sam Fitness program koji se sve više koristi i primenjuje tražen od strane korisnika, pri čemu se sam Fitness program preporučuje svima koji imaju problema sa viškom kilograma ili jednostavno žele da budu u dobroj formi .